tisdag 16 maj 2017

Vi kånkar och vi bär

Bär du på ett lätt bagage idag?

Vi bär alla runt med vårt bagage. Både det som syns och det som inte syns. Det bagaget som inte syns följer med oss genom livets resa vart vi än går. Ibland är det lätt att bära, ibland tyngre och ibland blytungt. Men bär, det gör vi. År in och år ut.

När vårt bagage blir lite tyngre att bära kan det vara svårt att se hur vi ska orka bära det vidare igen. Men efter en tid lär vi oss att ta ett nytt grepp om vårt bagage och det blir på nytt lättare att bära. Även om vi har fått lite mer bagage att kånka på. Så där kånkar vi på genom livet.

Fast när bagaget blir blytungt och vi tänker att vi aldrig någonsin mer kommer att orka att bära det igen. Då hoppas vi att det finns någon vi kan dela bagaget med. Någon som kan hjälpa oss att bära det tillsammans med oss en bit tills det har blivit lättare igen och vi klarar att bära det själv igen. Ibland händer det att den vi ber oss hjälpa oss med vårt tunga bagage artigt men bestämt tackar nej. Kanske för att de just då har för mycket att bära på själva eller för att de bara vill hjälpa dig att bära ditt lätta bagage.

Ibland kan det vara klokt att öppna sitt bagage för att få hjälp med att komma ihåg vilket som var det bästa greppet man tog förra gången för att bära vidare med sitt bagage. Ibland försöker vi glömma delar av vårt bagage någonstans. Fast det går bara ett tag sedan brukar det ändå dyka upp när man minst anar det. Då är det bara att acceptera att det inte går att bli av med den delen av sitt bagage utan man får snällt ändå kånka vidare med det.

En dag har vi alla kånkat färdigt. Sorgligt men sant. Då börjar en ny resa för oss med oklar destination och troligtvis utan något bagage. Fast säker kan man ju aldrig vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar